Ha a Buddha szerelmi tanácsot adna

Gondolkoztál már rajta, hogy vajon milyen lenne, ha a Buddha segítene egyengetni a szerelmi életedet? Charlotte Kasl Ha a Buddha randizna: hogyan találjunk rá a szerelemre spirituális utunkon című népszerű könyvében erről ír.

 

Ha a Buddha tényleg adna néhány tippet a randizáshoz, valószínűleg kicsit nehezen tudnánk értelmezni a mai világban. Most összegyűjtöttünk 7 tanácsot, modern kori értelmezéseikkel kiegészítve:

 

1. Hűnek maradni az utunkhoz azt jelenti, hogy ismerjük legbensőbb világunk lüktetését, ritmusát és dallamát – a dalt, ami csak a miénk. Amikor két ember egymásnak ajándékozza saját belső zenéjének gazdagságát, akkor lehetőségük nyílik arra, hogy egy csodálatos új mű szülessen: ellenpont, harmónia, egymásba szövődő hangok varázslatos dala. Ha elvágjuk magunkat a saját benső zenénktől, és valaki más dalán keresztül szeretnénk megtalálni a boldogságot, az függőséghez és diszharmonikus kapcsolatokhoz vezet.

Fordítás: Mielőtt belemegyünk egy kapcsolatba, meg kell ismernünk és el kell fogadnunk önmagunkat, egyébként kapcsolatfüggők leszünk. Ha két teljes ember találkozik, igazi csoda jöhet létre.

 

2. Egy egyenlőtlen kapcsolatban, mivel az egyik fél mindig alkalmazkodik és tűr, a domináns fél sosincs rákényszerítve, hogy elgondolkozzon önmagán. Nincsen fejlődés, rugalmasság és egymásba olvadás; nem alakul ki a „mi” köteléke, ami a két embert spirituális egységbe kovácsolná.

Fordítás: Egy kiegyensúlyozott kapcsolatban mindkét félnek együtt kell növekednie és fejlődnie, ahelyett, hogy mindig az egyik fél akarná megváltoztatni a másikat.

 

3. Választhatunk: alkudozunk, visszafogjuk magunkat, és megrekedünk a komfortzónánkban, vagy pedig veszünk egy mély levegőt, azt mondjuk „Vegyél magadhoz!”, és belevetjük magunkat a tűzbe.

Fordítás: Néha megéri kockáztatni, különösen a szerelemben.

 

4. Rengeteg könyv íródott különféle párkapcsolati szabályokról, amik megmondják, hogy viselkedj, mit tegyél és mit mondj. A spirituális úton egyszerűek a „szabályok”. Csak kérdezd meg magad, hogy vajon a szellemed, vagy az egód irányít?

Fordítás: Az egó imádja a szabályokat, de a szellemnek nincs szüksége rájuk.

 

5. A dolgok állandóan változnak – a gondolataink, hormonjaink, kapcsolataink, tudatosságunk szintje és a körülményeink. Ne akard megállítani az időt és ne ragaszkodj a pillanatnyi helyzetedhez, hiszen az élet szüntelen változás és elengedés.

Fordítás: Csak a változás állandó. A jelen pillanat mindig egy esély arra, hogy megújuljunk és elengedjük a múltat – kapcsolatainkban is.

 

6. A szeretet egy másik aspektusa az, amikor elfogadjuk, hogy nem tökéletes; minden kapcsolatban vannak hibák és gyengeségek. Elfogadjuk emberi természetünket, és képesek vagyunk bocsánatot kérni, ha durvák, tapintatlanok vagy tisztességtelenek voltunk. A bocsánatkérés a saját magunk iránti szeretet egyik formája, mivel elfogadjuk magunkat. Ez minden meghitt kapcsolat alapja.

Fordítás: Ha elfogadjuk hibáinkat, és őszintén bocsánatot kérünk, azzal gyakoroljuk az önmagunk iránti szeretetet.

 

7. Amikor elbúcsúzol valakitől, vagy úgy döntesz, hogy többé nem szeretnél vele találkozni, emlékezz rá, hogy te is egy pillanat vagy a történetében. Olyan történetet írj, ami nem hagy sebhelyet.

Fordítás: Törekedj rá, hogy jó viszonyban váljatok el.

 

Érdekel a spiritualitás, és szeretnél hozzád hasonlókkal ismerkedni? Csatlakozz Magyarország első spirituális társkeresőjéhez!