A boldog párkapcsolatok 3 közös jellemzője

Mindenki boldogságra vágyik, különösen a szerelemben. A tudósok most utánajártak, mi a boldog kapcsolatok titka.

A boldog párkapcsolatok 3 titka

 

A felmérésben 2,201 pár vett részt, akiket hét fontosnak vélt kompetencia alapján értékeltek: kommunikáció, konfliktus kezelés, szex, stressz kezelés, boldogulás a hétköznapokban, a partner ismerete és önmaguk menedzselése.

Meglepő módon ezek közül csak három függött össze a kapcsolat minőségével:

 

1. Kommunikáció

Nem meglepő, hogy ez az egyik legfontosabb. A kapcsolat boldogságában nagy szerepe van annak, hogy pozitív módon kifejezzük szükségleteinket és érzelmeinket.

 

2. A partner megismerése

Ismered a partnered féltve őrzött titkait? Álmait és reményeit? A kedvenc könyvét, sorozatát, és hogy melyik pizzafeltétet nem szereti? Míg a jó kommunikáció főleg az érzelmi igényeinket elégíti ki, a partner megismerésének inkább gyakorlati haszna van... és ez éppen olyan fontos. A jó hír az, hogy ezen a területen viszonylag könnyen fejlődhetünk; egy pár fontos dolog észben tartása is sokat javíthat a kapcsolaton  - pl. a partnered születésnapja, évforduló dátuma, barátok és családtagok neve. Érdekes, ezen a területen a férfiak jóval alacsonyabb pontot értek el ;)

 

3. Boldogulás a hétköznapi életben

Mindig elfelejted befizetni a számlákat? Nem tudsz semmit se félretenni a közös jövőtökre? Fogalmad sincs, hogyan tervezz meg egy hétvégi kiruccanást? Az efféle hiányosságok bizony tönkretehetnek egy egyébként jól működő kapcsolatot is.

 

Érdekel a spiritualitás, és szeretnél hozzád hasonlókkal ismerkedni? Csatlakozz Magyarország első spirituális társkeresőjéhez!